Followers

Wednesday, 28 December 2011

Kalau Betul Awak Ikhlas :)

Assalamualaikum . Selamat Pagi :) Dah nak dekat pukul 2 pagi pun aku still tak boleh tido lagi sebab teringatkan dia . Ni lah yang dok cerita ni . Kalau pendam takut aku berdendam , so luahkan je lah . Welcome To The My Love Story ! *angkat kening :)
 Sebenarnya saya kecik hati dengan awak sebab walaupun dah banyak kali awak ucapkan yang awak sayang saya tapi awak langsung tak menghargai kehadiran saya kan ? kalau betol awak sayang saya , awak akan selalu call saya . awak akan bagitahu saya kalau awak takde kredit . kalau betol awak sayang saya , awak akan selalu mesej saya . kalau betol awak sayang saya , awak akan tinggalkan mesej kat fb ataupun post kat wall saya . tapi mana semua tu ??  bibir awak boleh menyatakan yang awak sayang saya , tapi hati awak menidakkannya . saya dah lama simpan benda ni walaupun hampir tiap-2 hari awak chatting dengan saya kat FB kan . disebabkan saya taknak awak kecik hati dengan saya , so saya pendamkan je lah . saya tak tahu sejauh mana awak sayang saya disebabkan kita pon baru je kenal tapi awak dah luahkan perasaan awak pada saya . saya tak tahu mungkin saya ni hanya tempat awak untuk melepaskan kasih sayang awak sebab awak pun baru je clash dengan adik kawan saya . saya paham awak dengan dia lama sangat , mesti lah sayang awak pada dia pun lagi banyak daripada sayang awaak pada saya kan ? saya paham dan saya takkan paksa awak untuk lupakan dia kalau hati awak pun tak rela nak lupakan dia . sebaliknya saya akan paksa diri saya untuk berhenti berharap untuk mengharapkan awak ikhlas sayangkan saya dengan sebenar-benarnya dan tanpa paksaan . mungkin bila saya tanya awak , awak boleh bersumpah awak sayangkan saya . bukan saya tak percaya cuma saya tak pasti sebab kita baru kenal tapi awak dah sayangkan saya . pada saya semua tu memang mustahil tapi saya mengiyakan untuk jaga hati awak .
sekiranya kita cintakan dan sayangkan seseorang itu , kita patut mempercayainya dengan sepenuh hati dan tidak pernah ragu-II dengan cintanya . dan saya sedar walau beribu kali pun awak cakap awak sayang saya tapi kalau awak tak percaya yang saya sayangkan awak dan selalu meragui ketulusan cinta saya , saya redha dan saya takkan menangis . sebab ucapan awak tu hanya di bibir dan bukannya datang daripada hati awak . saya memang ikhlas sayangkan awak . tapi kalau awak tak percayakan saya , terserahlah . saya takkan menangis sebab walaupun awak ucapkan 'saya sayang awak ' tapi kita tak ada apa-II hubungan dan hubungan kita ini tak pernah terikat . setiap hari saya belajar menjadi perempuan yang kuat dan tabah dengan segala dugaan . saya dah banyak kali menangis sebab lelaki sebelum ni dan saya dah berjanji pada diri saya sendiri walau sesakit mana pun hati saya disebabkan lelaki , saya takkan relakan air mata saya tumpah . ajal maut , jodoh semua di tangan Allah . walau beribu kali pun awak ucapkan kata keramat itu , walau bukan jodoh kita bersama , kita takkan bersama . tapi saya tak salahkan awak kalau awak ragu-II dengan saya sebab saya tau saya tak sempurna di mata awak . tapi saya nak awak tau yang saya memang ikhlas sayangkan awak dan cintakan awak . walau sekali pun saya ucapkan yang saya sayang awak , tak bermakna saya sayang awak sikit . hanya Allah je yang tau isi hati saya ni . saya harap awak memahami isi hati saya ni . saya harap lepas awak baca ni awak akan sedar macam mana perasaan saya pada awak , capital F :)